Boganmeldelser

Solsøsteren af Lucinda Riley

28. januar 2021

Solsøsteren af Lucinda RileyUhh altså, nu nærmer vi os slutningen på den fantastiske fortælling om De syv søstre, og det bliver bøgerne bestemt ikke dårligere af. Jeg har været tryllebundet lige fra starten, som du kan se her i mine anmeldelser af seriens første fem bøger:

De syv søstre >>

Stormsøsteren >>

Skyggesøsteren >>

Perlesøsteren >>

Månesøsteren >>

Men nu til Solsøsteren, som er det sjette bind i serien. Her følger vi Electra, den yngste i den adopterede søskendeflok. Hun nævnes kort i de ældre søstres historier, hvor hun bliver præsenteret som en temperamentsfuld enspænder med manglende empati og hjertevarme. Ikke specielt flatterende, men efterhånden aner man som læser, at hver søster har en kompleks historie, og at alt ikke nødvendigvis er som det ser ud på overfladen. Det er jo egentlig ret banalt, men Lucinda Riley formår virkelig at skabe nogle fantastiske karakterer, der løbende åbner op og afslører nye sider af sig selv.

Og sådan går det selvfølgelig også med Electra. Hun er en gudesmuk kvinde af afrikansk afstamning, der lever et tilsyneladende bekymringsfrit liv som verdenskendt og særdeles velhavende topmodel. Men som ofte er der en bagside af medaljen, og det står hurtigt klart for læseren, at Electras opførsel bunder i store personlige problemer. Hun er netop blevet forladt af sin kæreste, men det er kun toppen af isbjerget. I kulissen lurer både alkohol, stoffer og en altoverskyggende ensomhed.

Der skal store omvæltninger til, før Electra begynder at tage hånd om sit liv, og først der får hun interesse for mysteriet om sit ophav. Hun møder sin mormor Stella og får den fulde historie.

Smuk indeni og udenpå

Den historie starter i kolonitidens Afrika, hvor den unge kvinde Cecily rejser til Kenya for at komme sig over en vanskelig periode af sit liv. Cecily ender med at bosætte sig i landet, og hendes historie giver et utroligt spændende indblik i datidens racediskrimination og uretfærdighed.

Også Electras historie udvikler sig, da hun langsomt kommer på benene igen og får overskud til at være noget for andre end sig selv.

Solsøsteren er en rigtig fin fortælling med mange spændende temaer, og selvom både raceproblemer, kolonisering og ulykkelig kærlighed er berørt før i serien, så er bogen her ganske unik. Jeg slugte de mange sider på nul komma fem og sad tilbage med stor trang til at læse den næste bog i serien.

Solsøsteren lægger nemlig i den grad op til en efterfølger, der skal løse de mange mysterier, som er blevet drysset ud gennem hele serien. Er der en syvende søster derude et sted? Hvem var Pa Salt egentlig, og er han overhovedet død?

Jeg er så spændt på at læse slutningen, og jeg glæder mig til at den udkommer. 

Har du endnu ikke læst Solsøsteren, så kan den købes her >>

Vidste du i øvrigt, at der er en filmatisering på vej? Der er ikke meldt meget ud endnu, men jeg glæder mig rigtig meget til at høre mere. Jeg håber, at det bliver en velproduceret serie med gode skuespillere – det fortjener historien. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.