Boganmeldelser

Stemmer fra graven af Elly Griffiths

31. januar 2022

Stemmer fra graven af Elly Griffiths

Som jeg skrev i min anmeldelse af De udstødte, så syntes jeg ikke helt, at dens spændingsniveau matchede de øvrige bøger i serien. Den var god ja, men ikke helt så tempofyldt og nervepirrende som de foregående.

Med det in mente skal jeg da love for, at der er blevet sat fut under kedlen her i seriens syvende bog – både i krimidelen, men så sandelig også i selve baggrundshistorien, hvor vi følger karaktererne privat.

Det skønne persongalleri er noget af det, jeg elsker allermest ved krimierne om arkæologen Ruth Galloway, og det kommer virkelig til sin ret i bogen her. Uden at afsløre for meget, så udvikler især en af karaktererne sig på overraskende vis, og jeg er nu endnu mere spændt på at se, hvordan det hele ender på privatfronten.

Selve krimidelen fungerer også super godt. Vi er sprunget lidt frem i tiden siden den sidste bog, hvilket jeg var vældig tilfreds med at opdage. Jeg kan godt have det lidt svært med troværdigheden i en krimiserie, hvor der sker utroligt mange mystiske ting hele tiden, og derfor har jeg nemmere ved at følge præmissen, når mordfrekvensen sættes ned.

Elly Griffiths i storform

I Stemmer fra graven tilkaldes Ruth endnu en gang som ekspert, da en udgravning i lokalområdet afslører et jagerfly fra Anden Verdenskrig. Det gamle fly er interessant i sig selv, men det er liget af en mand i cockpittet, der komplicerer sagen.

Manden viser sig nemlig at være Fred Blackstock; en lokal aristokrat, der godt nok formentes død under krigen, men som tilsyneladende fløj i et helt andet fly end det, liget befinder sig i.

Da kriminalinspektør Nelson og hans kollegaer opdager resterne af et lig på den lokale svinefarm, kommer familien Blackstock yderligere i politiets søgelys, og snart må både Ruth og Nelson sande, at fortidens syndere har det med at dukke op igen på overraskende vis.

Stemmer fra graven er endnu en skøn og nervepirrende fortælling om knogleeksperten Ruth Galloway. Jeg bliver bare mere og mere vild med serien, jo mere jeg læser, og kan derfor varmt anbefale den til alle med forkærlighed for skæve personer, hæsblæsende mordmysterier og hyggelig humor.

Husk at starte med den første bog i serien (den der hedder Pigen under Jorden), ellers går du glip af alt det sjove. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.