Boganmeldelser

Månesøsteren af Lucinda Riley

23. januar 2021

Månesøsteren af Lucinda RileySå nåede jeg til den femte bog i Lucinda Rileys skønne serie De syv søstre. Denne gang følger vi Tiggy, som jeg indtil videre har fundet lidt uinteressant – nok primært fordi jeg næsten intet har hørt om hende. Men faktisk viste Tiggy sig at være den søster, som jeg følte mig allermest draget af. Jeg var simpelthen vild med hendes historie, og for første gang i serien synes jeg, at den nutidige del af fortællingen overstråler tilbageblikket.

Handlingen

Den spirituelle Tiggy, som elsker dyreliv og natur, takker ja til et nyt arbejde som vildtkonsulent på det skotske gods Kinnaird. Jobskiftet får stor betydning for hendes liv, blandt andet fordi hun møder den gamle sigøjner Chilly, som ved ting om Tiggy og hendes fortid. Det er blevet spået, at Chilly skal sende Tiggy tilbage, så hun kan blive forenet med sin spanske slægt, og det ender også med, at Tiggy rejser til Granada for at høre den fulde historie om sin fortid.

Ligesom i de foregående bøger hører vi om Tiggys ophav gennem et sideløbende tilbageblik, der på smukkeste vis flettes sammen med det nutidige spor. I Månesøsteren tager Lucinda Riley os med tilbage til år 1912, hvor den spanske pige Lucia bliver født i en fattig sigøjnerlejr lidt uden for Granada.

Det står hurtigt klart, at Lucia besidder et ualmindeligt talent for flamenco, og hendes alkoholiserede far øjner chancen for at komme frem i verden ved at kombinere sit eget musiske talent med sin datters flamencodans.

Sammen ender de med at optræde både i Spanien, Sydamerika og USA, men Lucias lidenskab for dansen kommer med en pris. Den mand, hun elsker, deler nemlig ikke helt hendes passion, og den temperamentsfulde Lucia tvinges til at tage sit liv og sin fremtid op til revision.

Også Tiggy står over for svære valg, mens fortid og nutid smelter sammen. Hun får langsomt øjnene op for sit eget særlige talent og forsøger at navigere i en verden af kompliceret kærlighed, familiebånd og uforudsete hændelser.

Den femte favorit

Selvom det næsten er en umulig opgave, så tror jeg faktisk, at Månesøsteren er min hidtidige favorit af de første fem bøger (hvis jeg blev tvunget til at vælge altså). De andre var også særdeles velskrevne, underholdende og rørende, men af en eller anden grund er jeg bare helt vild med Månesøsteren. Jeg elsker miljøet med det skotske højland, naturen og et stort gods i knibe, og så synes jeg, at Tiggy er fantastisk godt beskrevet.

Udover kærligheden til uspoleret natur, så har vi ikke meget til fælles. Jeg er langt mere logisk tænkende end spirituel og heller ikke nogen ultimativ dyreelsker. Måske netop derfor finder jeg hende interessant.

Jeg synes i hvert fald, at hun er en skøn karakter og langt mere sympatisk end de slægtninge, man hører om i tilbageblikket.  

Og så er jeg stadig fanget af hele universet og mystikken omkring de syv søstre. Selvom hvert bind i serien har sin egen separate historie, så bindes det hele sammen, og jeg kan næsten ikke vente med at få svaret på de mange gåder, der lurer i kulissen.

Endnu en skøn bog i en fantastisk serie!

Har du læst den? Og hvad synes du? Hvis du ikke har fået fingre i den endnu, så kan den blandt andet købes her hos Saxo>>

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.