Forfatterliv

7 sjove forfatterbekendelser

24. januar 2022

7 sjove forfatterbekendelser

I tog så godt imod mit indlæg om litterære bekendelser, at jeg besluttede mig for at lave en opfølger. Derfor får du i dag 7 sjove forfatterbekendelser – de kommer her:

1) Jeg er altid i tvivl om, hvordan ordet separat staves

Seperat lyder godt i mit hoved, og mine fingre vil så gerne trykke på e i stedet for a, men når ordet så står der sort på hvidt, kan jeg godt se, at det ikke holder. Sådan har jeg det med flere ord, og selvom jeg generelt er ganske habil til at stave, så dobbelttjekker jeg ofte for at være helt sikker. 

2) Jeg skriver bedst i absolut ro

Jeg er dybt imponeret over forfattere, der sætter sig midt i en livlig café og så bare kører derudad. Det kommer jeg aldrig til. Jeg arbejder allerbedst, når der er fuldstændig stille, og derfor passer det mig også fortrinligt at sidde på hjemmekontoret ganske mutters og alene.

3) Jeg sætter mit komma, som jeg vil

Jeg gik overraskende meget op i kommatering, da jeg skrev min debutroman Manden der glemte sig selv. Jeg er ellers ikke specielt passioneret omkring tegnsætning (nærmere tværtimod), men pludselig syntes jeg, at hvert eneste komma havde fundamental betydning for historiens udvikling.

Jeg følte en slags oprørsk stolthed over at sætte mine kommaer, som jeg ville uden hensyntagen til de grammatiske anbefalinger, men når alt kommer til alt, tror jeg ikke min kommatering er specielt unik.

4) Jeg ville elske at bo på en øde ø (i teorien i hvert fald)

Nogle gange drømmer jeg om at flytte ind i en hyggelig hule på en øde ø, hvor der kun er mig og min computer. Så skulle jeg bare skrive dagen lang uden forstyrrelser, og jeg skulle ikke bruge tid på markedsføring, bogføring og alt muligt andet.

I virkeligheden ville jeg savne min mand og mine børn ganske ulideligt, og jeg ville nok også blive træt af livet som eneboer med tiden. Men tanken om bare at sidde helt alene med uendelig skrivetid foran mig, den er altså svær at slippe.

5) Jeg frygter omfattende research

Jeg elsker historiske romaner og kunne vildt godt tænke mig at skrive en ordentlig moppedreng af en bog, der foregår i middelalderen eller lignende. Drømmen har dog trange kår, da jeg samtidig frygter at gå død i den omfattende research, der uvægerligt hører med til sådan en fortælling.

Den historiske roman forbliver nok en drøm – i hvert fald for nu.

6) Jeg er afhængig af mine drømme

Jeg drømmer virkelig meget (det har jeg skrevet lidt om her), og jeg får masser af inspiration til at skrive fra mine drømme. Så meget at jeg faktisk er i tvivl om jeg overhovedet ville få nogle idéer, hvis mine drømme forsvandt. Det ville jeg jo nok, men faktum er, at stort set alle mine idéer til nye bøger stammer fra en drøm.

7) Jeg har fortrudt mit forfatternavn (måske)

Det her bliver lidt en frem-og tilbage bekendelse – beklager forvirringen. Men som jeg skrev i indlægget her, så kan jeg ikke rigtig finde ud af, om jeg har fortrudt mit forfatternavn. K.B. Assenholm er bare en forkortelse for mit rigtige navn, så der er ikke noget snyd ved det, men måske skulle jeg bare have taget mit fornavn med også. K.B. Assenholm føles lidt for pompøst og distanceret, men nu har jeg heddet det i over to år, og så kan jeg vel lige så godt fortsætte.

Har du nogle sjove ting, der karakteriserer dig som forfatter? 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.