Boganmeldelser

Det første juletræ af Elly Griffiths

17. december 2021

Det første juletræ af Elly GriffithsJeg havde en mission om at få læst en masse julebøger i år, og eftersom jeg er i fuld gang med den skønne krimiserie om Ruth Galloway, måtte jeg selvfølgelig også læse denne.

Jeg bestilte bogen på nettet og kunne godt se, at det var en lille sag, men jeg blev alligevel lidt skuffet, da jeg pakkede den ud, for den er virkelig lille og meget hurtigt læst.

Til gengæld er den ganske hyggelig, og det kan jo også noget.

Det første juletræ handler om dagene op til jul. Ruth plejer ikke at gøre meget ud af julestadsen, men nu hvor hun er blevet mor, føler hun et vist pres for at starte en god juletradition for Kate. Derfor skal huset pyntes med et fint juletræ, huset skal gøres rent, og der skal være styr på gaverne.

Helt perfekt bliver det selvfølgelig ikke, og så alligevel. For med lidt hjælp fra gode venner kan selv en kaotisk start vendes til noget godt.

Julehygge for kendere

Dialogerne er velskrevne, julestemningen er fin, og karaktererne er lige så skønne som altid. Til gengæld byder bogen ikke på ret meget andet end det. Med under 50 sider er der ikke plads til den helt store fortælling, og det bærer bogen tydeligt præg af.

Der er blevet plads til et lille mysterium, men ikke noget nervepirrende. Faktisk sker der ikke specielt meget, og derfor vil jeg også kun anbefale bogen her til dig, der har læst de øvrige bøger i serien og gerne vil høre mere om Ruth og de andre.

Det første juletræ er et hyggeligt gensyn med en del af universets karakterer – hverken mere eller mindre.

Har du lyst til en længere juleroman, vil jeg i stedet anbefale dig at læse Hjem til jul af Joanna Bolouri. Det er en super velskrevet feel-good roman med masser af julehygge og kærlighed. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.