Boganmeldelser

Skyggesøsteren af Lucinda Riley

18. januar 2021

Skyggesøsteren af Lucinda RileySå fik jeg læst (eller hørt rettere sagt) det tredje bind i Lucinda Rileys fantastiske serie om De syv søstre. Jeg havde store forventninger baseret på de to første bøger, men blev forventningerne mon indfriet? Det får du svar på om lidt – først en lille introduktion til handlingen:

Skyggesøsteren er som sagt den tredje bog i serien, og her lærer vi den sky og undseelige Star bedre at kende. Hun har stået i skyggen af sin jævnaldrende og frembrusende søster CeCe siden barndommen, men efter adoptivfaren Pa Salts død bliver hun mere selvstændig og begynder så småt at træde ud af sin vante rolle som skyggesøster.

Star og CeCe bor sammen i London, og pudsigt nok er det også her, Stars ledetråd starter. En ledetråd, der kan fortælle familiens tredjeældste søster mere om hendes ophav og slægt, hvis hun ønsker det.

Efter lidt tid finder Star modet til at læse det efterladte brev, og hun starter sin jagt på sandheden i en gammel boghandel, som hun straks forelsker sig i. Den lyder virkelig også helt fantastisk, og hvis en sådan fandtes i virkeligheden, ville den fluks komme på min bucket liste over steder, jeg gerne vil se.

Nå, men i butikken møder Star den karismatiske indehaver Orlando, og på lidt tilfældig vis ender hun med at blive ansat som hans assistent. Orlando introducerer Star til sin familie, og jo mere hun involverer sig i denne, jo mere begynder hun at løsrive sig fra CeCe.

Samtidig finder hun ud af, at hendes skæbne på en eller anden måde knytter sig til Orlandos familie, og mystikken omkring hendes fortid vokser.

Engelsk romantik når det er bedst

Ligesom i de to foregående bøger hopper vi også her tilbage i tiden for at lære mere om Stars ophav. Endnu en gang fungerer tilbageblikket super godt, og selvom jeg var svært begejstret for især historien om Maias brasilianske oldemor i seriens første bog, så er jeg næsten endnu mere begejstret for tilbageblikket her. Det minder mig nemlig om Jane Austen, som har skrevet nogle fantastiske fortællinger.

I Skyggesøsteren rejser vi tilbage til starten af 1900-tallet, hvor den unge kvinde Flora lever en stille tilværelse i den engelske lavadel. Hun bliver sendt til London for at bo hos en yderst velhavende familie med forbindelser til de allerhøjeste dele af samfundet, og snart er Flora en del af Londons overklasseliv med alt, hvad det indebærer. Hendes nye hverdag er dog ikke kommet i stand uden grund, og Flora opdager langsomt, at hun er en brik i et spil med meget høje indsatser.

Der er masser af romantik, hvilket jeg aldrig går af vejen for, og så blev jeg ganske fortryllet af de mange fantastiske beskrivelser af den engelske natur. Historien om Flora var derfor perfekt som lydbog til lidt havearbejde – det kan virkelig anbefales ??

Alt i alt er jeg super begejstret for Skyggesøsteren. Lucinda Riley har endnu en gang formået at skrive en virkelig spændende historie, hvor de forskellige spor går op i en højere enhed. Hendes personkarakteristikker er fantastiske, og jeg kom virkelig til at holde af Star, som ellers har været en lidt stille biperson i seriens to første bind.

Har du endnu ikke læst De syv søstre og Stormsøsteren, så vil jeg klart anbefale dig at starte der. Selvom historien her også kan læses som et selvstændigt værk, så synes jeg ikke, du skal snyde dig selv for den fulde oplevelse.

Er du klar til at læse Skyggesøsteren, så kan den blandt andet købes hos Bog & idé >>

Jeg er spændt på at læse den næste bog med CeCe som hovedperson. Hun er den søster, der tiltaler mig mindst indtil videre, men ligesom med Star bliver man sikkert overrasket over hendes personlighed, når den først udfolder sig. Det håber jeg i hvert fald :-)

…. Og så fik jeg læst bogen om CeCe. Du kan læse min anmeldelse af Perlesøsteren her >>

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.