Boganmeldelser

Stormsøsteren af Lucinda Riley

5. januar 2021

Stormsøsteren af Lucinda Riley.jpg

Stormsøsteren er andet bind i serien om De syv søstre. Her følger vi Ally, som er den næstældste i søskendeflokken. Hun modtager den barske nyhed om sin adoptivfars død, mens hun er på ferie med sin nye kæreste Theo, der ligesom hun selv er en del af det professionelle sejlermiljø. Ally afbryder selvfølgelig sin ferie og tager hjem til barndomshjemmet i Geneve, hvor hun mødes med sine fem søstre. Her får hun og de andre hver sin ledetråd, der kan hjælpe dem med at finde frem til deres biologiske ophav, hvis de ønsker det.

Modsat storesøsteren Maia føler Ally sig ikke umiddelbart draget af sin personlige ledetråd. Efter mødet med sine søskende drager hun derfor videre til England for at deltage i en vigtig sejlads sammen Theo. Konkurrencen forløber dog ikke som forventet, og Ally mister lysten til sejlerlivet. Tankerne om ledetråden presser på, og hun begynder at læse den bog, som adoptivfaren Pa Salt efterlod hende. Bogen leder Ally til Norge, hvor hun forsøger at opspore de mennesker, som måske er hendes biologiske slægtninge.

Ligesom i den første bog får vi her en separat historie, hvor vi ser tilbage og møder forskellige personer, der har betydning for Allys skæbne. I tilbageblikket møder vi den norske kvinde Anna, der som ung bliver opdaget af en musikprofessor, som tager hende under sine vinger i håbet om at gøre hende til en anerkendt sangerinde.

Anna flytter fra landet til storbyen, hvor der venter hende mange nye oplevelser, herunder en svimlende forelskelse i den unge musiker Jens. De to finder sammen, men fremtiden byder på store udfordringer og hårde tider.

Det store mysterie

Samtidig følger vi Ally, som nærmer sig løsningen på sin ledetråd. Vi lærer også de øvrige søskende en smule bedre at kende, og så får vi flere hints om den mystiske Pa Salt. Er han overhovedet død? Og hvem var han egentlig?

Mystikken omkring Allys søskende, hendes adoptivfar og deres usædvanlige familiekonstellation fortsætter, og jeg sad tilbage med stor trang til at læse efterfølgeren med det samme. Selvom serien flere steder anbefales som selvstændige værker, så vil jeg altså klart anbefale dig at starte fra begyndelsen for at få den fulde oplevelse.

De syv søstre var en fantastisk læseoplevelse, og jeg synes næsten, at Stormsøsteren er ligeså god. Jeg var underholdt fra start til slut og blev særligt grebet af Annas historie samt mystikken omkring Pa Salt. Allys historie er en smule tynd, synes jeg. Jeg var ikke specielt fanget af hendes kærlighedsforhold til Theo, som bliver beskrevet lidt for overfladisk til rigtigt at røre mig. Til gengæld er resten af hendes historie interessant, og alt i alt synes jeg, at Stormsøsteren er en utrolig spændende og underholdende murstensroman, som klart kan anbefales. 

Jeg slugte den som lydbog på en lille uges tid, men er du mere til den fysiske variant, så kan den købes her

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.