Boganmeldelser

Familien Bridgerton - Den ugifte hertug af Julia Quinn

5. februar 2021

Familien Bridgerton af Julia QuinnFamilien Bridgerton er alle vegne for tiden, og eftersom jeg elsker et skønt romantisk drama med historisk vingesus, så havde jeg temmelig store forventninger til seriens første bog, Den ugifte hertug.

Blev de så indfriet? Ikke helt desværre. Jeg synes, det er en fin historie, men der er et par ting, som irriterer mig. Det kommer vi til – først lidt om selve handlingen til dig, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med serien.

Bogen starter med en prolog, hvor læseren møder den ugifte hertug Simon Arthur Henry Fitzranulph Basset. Hertug er han faktisk ikke helt endnu, men som nyfødt jarl og eneste arving til et af Englands ældste og rigeste hertugdømmer er det kun et spørgsmål om tid.

Simons far har længe ønsket sig en arving, men da han endelig får en søn, lever denne ikke op til hans forventninger. Som årene går, bliver hertugen mere og mere skuffet over sit eneste barn, og den skuffelse kommer til at få stor betydning for den unge Simon.

Passende partier

Hos familien Bridgerton møder vi den smukke Daphne, som er ældste søster i en søskendeflok på otte. Hendes tre ældre brødre er ligesom Daphne selv ugifte, og moren Violet forsøger ihærdigt at få dem afsat til passende partier hver især.

Daphne længes efter at stifte familie, men har endnu ikke modtaget et attraktivt tilbud om giftermål. Hvorfor ser herskabets ungkarle hende ikke som andet end en ven?

Da Simon vender hjem til London efter flere års ophold i udlandet, møder han tilfældigt Daphne til et bal. Simon har ingen ambitioner om at gifte sig, men som særdeles attraktiv ungkarl står han for skud, når overklassens ivrige mødre forsøger at finde passende ægtemænd til deres døtre.

Daphne har brug for den perfekte bejler, og Simon har brug for et værn mod de mange påtrængende kvinder. Sammen lægger de en snedig plan om at indgå en falsk forlovelse. På den måde vil de rette friere forhåbentlig få øjnene op for Daphne, og Simon kan samtidig nyde en midlertidig status som optaget.

Planen sættes i værk, og det går også fint, indtil proforma-forlovelsen trues af en vaskeægte forelskelse. Hvad er skuespil, og hvad er reelt?

Gossip Girl møder Jane Austen

Den ugifte hertug er en fin, romantisk historie med en masse forviklinger. Den fangede mig fra start til slut, omend jeg blev lidt irriteret undervejs.

Min største anke er nok, at det bliver lidt for fjollet og overfladisk til min smag. Jeg kan godt lide letlæste historier, men der skal også være lidt tyngde, og det mangler her.

Måske ramte jeg bare ikke lige dagsformen. Jeg snuppede bogen her som lydbog med Nelson Mandelas selvbiografi på sidelinjen, og den er jo unægtelig noget mere alvorlig.

Dagsform eller ej, så blev jeg altså blev temmelig irriteret over en scene, hvor en kvinde har sex for første gang, og hendes partner tilsyneladende mærker jomfruhinden sprænge. Her kunne Julia Quinn med fordel have læst lidt op på den kvindelige anatomi, så hun ikke bidrager unødigt til myten om, at en jomfruhinde kan springe (og at manden kan mærke det).

Myter eller ej, så synes jeg stadig, at Den ugifte hertug kan anbefales til dig, der sætter pris på et læslæst historisk drama med masser af 1800-tals dekadence og romantik. Bogen har sladderformat a la Gossip Girl og romantik a la Stolthed og fordom. Lyder den blanding som noget for dig, så synes jeg bestemt, du skal give historien en chance.  

Den ugifte hertug kan købes her >>

Er du til bøgerne? Og serien på Netflix?

Jeg ville så gerne være ovenud begejstret for både det ene og det andet format, for det burde lige være noget for mig, men heller ikke tv-seriens smukke kostumer og fantastiske miljø kan overbevise mig. Også her blev jeg lidt irriteret og zappede væk efter et par afsnit.

Måske vender jeg tilbage til Familien Bridgerton senere, men lige nu er jeg gået i gang med Jane Austens Stolthed og fordom igen. Jeg elsker den bog :-)

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.