Boganmeldelser

Den forsvundne søster af Lucinda Riley

21. oktober 2021

Den forsvundne søster af Lucinda Riley

Så fik jeg endelig læst den længe ventede syvende bog i Lucinda Rileys skønne serie om de syv søstre. Den forsvundne søster udkom i foråret, men selvom jeg var vildt spændt på den, har jeg alligevel først fået den læst nu.

Nå, men bedre sent end aldrig og alt det der. Jeg havde glædet mig vildt meget til at læse den, og jeg blev ikke skuffet.

Bogen her følger samme opbygning som de øvrige med to spor og et historisk tilbageblik, men den skiller sig alligevel lidt ud. Denne gang er det nemlig en fælles sag for de seks søstre, der danner rammen. De kommer på sporet af en potentiel syvende søster og forsøger at opspore hende, så hun kan komme med på mindetogtet for deres far, Pa Salt.

Den syvende søster lader sig dog ikke så nemt opspore, og de øvrige søstre er også lidt i tvivl om, hvem der egentlig er den forsvundne søster. Det ender med en lang rejse på tværs af kloden fra New Zealand til New York og videre til London og Irland. Trådene samles langsomt, mens jagten intensiveres, og samtidig springer vi som læsere tilbage i tiden, hvor Irlands kamp for uafhængighed er i fokus. 

Fakta og fiktion i fantastisk forening

Noget af det jeg elsker allermest ved Lucinda Rileys serie om de syv søstre, er den skønne blanding af fakta og fiktion. Hun dykker ned i nogle virkelig interessante historiske begivenheder og formår samtidig at lægge et slør af mystik henover fortællingen, som gør at jeg bare må læse videre hele tiden.

Jeg lyttelæste bogen her, ligesom jeg har gjort med de øvrige bøger i serien, og selvom lydfilen tager over 21 timer, tog det mig ikke mange dage at pløje hele historien igennem. Det er en virkelig fin fortælling, og min nysgerrighed efter at få bundet de sidste sløjfer er nu større end nogensinde.

Lucinda Riley lever desværre ikke længere, men den sidste bog i serien bliver skrevet færdig af hendes søn, og jeg håber, at den lever op til standarden og skrivestilen i de forrige.

Jeg har virkelig nydt serien her, og jeg overvejer derfor at købe alle bøgerne i trykt format, så jeg kan genlæse dem engang. Jeg vil især gerne læse Tiggys og Electras historier igen – de er klart mine favoritter.

Den forsvundne søster var en smule overdramatisk visse steder, men det kan jeg fint leve med. Jeg er som sagt virkelig betaget af hele universet om den mystiske Pa Salt og de syv søstre, og det kan et par bump på vejen ikke ændre på. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.