Boganmeldelser

Snigmorderens kald af Robin Hobb

9. april 2021

Snigmorderens kald af Robin Hobb

Så fik jeg læst (hørt) den sidste bog i Robin Hobbs fantastiske Farseer-trilogi. Det er en ordentlig moppedreng, og jeg slugte den fra start til slut. Der er simpelthen ikke noget bedre end sådan en gedigen murstensroman, som man bare må læse færdig, og sådan en bog er Snigmorderens kald.

Har du endnu ikke læst de to forgængere Snigmorderens lærling og Kongelig snigmorder, vil jeg selvfølgelig anbefale dig at starte der. Og så skal du stoppe med at læse her, for ellers får du spoilet noget af handlingen.

Men altså… Trilogiens sidste bog starter ud med en langsom og næsten pinefuld opvågning. Fitz, som slet ikke burde være i live, vender tilbage til egen krop efter sit seneste opgør med den magtsyge prins Regal, som har tilranet sig tronen.

Hævntørsten er stor, og det samme er trangen til at finde Verity og hjælpe ham tilbage på tronen. Derfor drager Fitz ud på en lang og farefuld rejse gennem De Seks Hertugdømmer med ulven Nighteyes som sit eneste selskab.

Han har intet at miste. De få venner han havde, tror alle, han er død, og han kan ikke kontakte dem igen, uden at sætte deres liv på spil.

Første stop på rejsen er Vadkøbing. Her lever Regal i sus og dus omgivet af loyale støtter, mens rigets kyster står alene tilbage i forsvaret mod Rødskibspiraterne. Og her sætter Fitz ind med alt, hvad han har.

Linjerne er trukket op, og det endelige opgør står klar i kulissen.

Magisk magi

Evnen og Sansen spiller endnu en gang en stor rolle, og her i trilogiens sidste del kommer magien virkelig til sin ret. Jeg køber fuldstændig dens præmisser, som virker troværdige og passer perfekt ind i det univers, Robin Hobb har skabt.

Jeg er også vild med seriens karakterer, som fremstår både levende og komplekse. De udvikler sig løbende, men forbliver stadig tro mod deres oprindelige væsen. Narren og Nighteyes kommer særligt i fokus her i Snigmorderens kald, hvilket jeg synes klæder historien. Det er nemlig to af mine yndlingskarakterer.

Som læser får du svar på en del af mysterierne, men ikke dem alle. Og selvom bogen her fungerer som en fantastisk afslutning, så lægger den i den grad også op til, at du skal læse videre.

Som jeg skrev i mit første indlæg om serien, så er der jo også en del mere at komme efter – i hvert fald hvis du ikke har noget imod at læse på engelsk.

Farseer-trilogien er kun en mindre del af en lang række bøger, som alle foregår i samme univers. Hvis du går efter den fulde oplevelse, så skal du fortsætte med The Liveship Trilogy. Hvis du bare gerne vil høre mere om Fitz, så skal du springe videre til The Tawny Man Trilogy.

Og hvis du gerne vil købe Snigmorderens kald, så kan du blandt andet finde den her hos Saxo >>

Jeg kan altså stærkt anbefale både den og de to foregående bøger i Farseer-trilogien. De byder alle på et poetisk sprog, en handlingsmættet historie og et fantastisk persongalleri.

Jeg vil have mere, og det skal være nu. Jeg tror, det bliver The Tawny Man, for jeg kan simpelthen ikke vente med at høre, hvordan det ender for Fitz og alle de andre karakterer, som jeg holder utrolig meget af.

Har du mon læst nogle af de andre bøger i serien? Så læg endelig en kommentar :-)

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.