Boganmeldelser

Hvide blomster af Sissel-Jo Gazan

17. marts 2021

Hvide blomster af Sissel-Jo Gazan

Jeg havde nær opgivet bogen her. De første mange sider har lidt for meget karakteropbygning og lidt for lidt action til min smag, men der var alligevel noget, som holdt mig fanget; nemlig mysteriet om den forsvundne pige.

Bettina er en 17-årig pige fra Samsø. Hun er typen, der måske godt kunne være løbet væk fra sin plejemor, men hvem ved – måske er der sket hende noget?

Jenny fylder 14 om lidt. Hun bor også på Samsø, og hun kender en del til sagen om Bettina, for Jennys kusine og bedste veninde Tessa bor nemlig under samme tag som den forsvundne plejedatter. Jenny ved noget, men ikke alt. Og hendes mangel på viden bliver mere og mere tydelig, efterhånden som tiden går.

Er Jennys elskede Onkel Jimmy indblandet i sagen? Og hvad med Jennys egen mor? Der foregår noget i det skjulte, og Jenny kæmper for at finde frem til sandheden om ikke bare Bettina, men også sig selv, sin mor og resten af familien.

Alt er kaos, men Jenny finder en form for trøst i naturen. Hun har arvet sin oldefars sans for botanik, men måske har hun arvet mere end det…

Fortidens fejl

Der er fuld knald på mysterierne, som alle trækker dybe tråde til fortidens fejl, og jeg endte med at blive rigtig grebet af bogen her. Jeg endte også med at forstå den lidt kringlede og langsomme start, som ikke bare er ligegyldigt fyldstof, men faktisk giver mening til sidst.  

Der bliver delt rundhjertet ud af forskellige plots og hints gennem hele bogen, men Sissel-Jo Gazan formår at samle alle trådene i et stort spraglet spindelvæv. Og hun formår at portrættere nogle skæve, ødelagte eksistenser på en virkelig fin måde.

Hvide blomster er en dyster, farverig, gribende og hjertevarm roman. Den rummer hele spektret fra ubeskriveligt smuk til uudholdeligt mørk.

Læs den, hvis du er til fantastiske naturbeskrivelser, et unikt persongalleri og et godt mysterium – alt sammen leveret i et let og legende sprog fortalt med en 14-årigs naivitet og sødme. Hold tungen lige i munden i starten og læn dig så tilbage og nyd, hvordan du får sværere og sværere ved at lægge bogen fra dig.

Bogen kan blandt andet købes her hos Saxo >>

Har du mon læst nogle af Sissel-Jo Gazans andre bøger? Jeg har kun læst Dinosaurens fjer, men nu overvejer jeg lidt at kaste mig ud i efterfølgeren Svalens graf

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.