Boganmeldelser

Kongelig snigmorder af Robin Hobb

2. april 2021

Kongelig snigmorder af Robin Hobb

Så fik jeg læst den anden bog i Robin Hobbs fantastiske Farseer-trilogi. Her fortsætter historien om bastarden Fitz, kronprins Verity, Narren og alle de andre på kongeslottet Bukkenborg, og situationen er ikke blevet mindre anspændt siden sidst.

Fitz befinder sig i et fortsat vakuum af fare og svære prøvelser, og samtidig kæmper kronprins Verity for at forsvare riget mod de angrebslystne pirater, der gør livet på kysten til en sprængfarlig cocktail af kidnapning og tomme sjæle.

Verity og Fitz kæmper sammen for at slå piraterne tilbage, men uanset hvor mange vagter Verity sender ud, så er de altid et skridt bagefter piraterne. Hvorfor når advarslerne aldrig frem? Er der nogen ved hoffet, som bevidst forsøger at forpurre forsvaret af De Seks Hertugdømmer, og i så fald hvem?

Den nyudnævnte kronprinsesse Kettricken står på sidelinjen, mens hendes mand giver alt, hvad han har i kampen mod piraterne. Men pludselig er det Kettricken, der får ansvaret for riget. Hun er en fremmed kvinde i et fremmed land, og ikke alle synes om hendes nye magtposition. Hvem kan hun stole på? Og hvordan skal hun få bugt med de skruppelløse pirater, nu Verity ikke længere er på Bukkenborg?

Det er handlingen i store træk – resten må du selv læse dig til, og det synes jeg bestemt du skal gøre. Kongelig snigmorder er nemlig mindst lige så god som Snigmorderens lærling. Jeg var fanget fra start til slut begge gange, og jeg glæder mig helt vildt til at læse den sidste bog i trilogien.

En rundtosset type

Jeg kom i øvrigt til at tænke på Game of Thrones undervejs. Den fortælling slugte jeg både som bog og tv-serie (vi taler ikke om sidste sæson…) og jeg var vild med den.

Men jeg var også af og til lidt udfordret på det store persongalleri, som særligt kommer til udtryk i bøgerne. Måske skyldes det bare min elendige hukommelse, men jeg kan altså godt blive lidt rundtosset, hvis der er alt for mange personer med, som man sjældent hører om.

Et stort persongalleri er jo ofte en del af fantasygenren, men jeg synes, det er langt mere overskueligt her i Robin Hobbs Farseer-trilogi. Der er færre karakterer, og det kan jeg godt lide.

Jeg føler også meget med de karakterer, der er med. Især Fitz, som man virkelig kommer tæt på her i seriens anden bog. Han kæmper for at finde sig selv og turde stå ved sine beslutninger, og han skal så grueligt meget igennem. Næsten for meget.

Summa summarum: Er du til klassisk fantasy med episke kampe mellem det gode og det onde, så kan jeg virkelig anbefale bogen her. Den er spækket med drama, den har et fantastisk persongalleri, og så er den utrolig velskrevet.

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.