Boganmeldelser

Samtaler med venner af Sally Rooney

31. marts 2021

Samtaler med venner af Sally Rooney

Jeg læste Normale mennesker af Sally Rooney for nyligt og var vældig begejstret. Derfor blev jeg super glad over at opdage bogen her, som jo faktisk var den, der startede det hele. Samtaler med venner er nemlig Sally Rooneys debutroman. Den har fået stor ros, og derfor måtte jeg selvfølgelig læse den.

Samtaler med venner handler om de to unge studerende Frances og Bobbi. De er ekskærester og bedste veninder. Frances møder nye mennesker med en kølig distance, mens Bobbis smukke og livlige væsen ofte sætter fut i samtalen.

En aften møder de fotografen Melissa til en digtoplæsning. Der er god kemi, og Melissa inviterer de to unge kvinder med hjem til en drink. Her møder de hendes mand, skuespilleren Nick, der ligesom Frances lytter mere end han taler. Både Frances og Bobbi er betagede af ægteparret, som både er ældre og mere etablerede end dem selv. Snart udvikler fascination sig til forelskelse, og Frances og Bobbi befinder sig pludselig i et kompliceret ménage à quatre, hvor kærlighed og skiftende loyalitet går hånd i hånd.

Et seriøst kvalitetsstempel

Det tog kun cirka en sides tid, før jeg var fanget af historien her, og det er altså noget af et kvalitetsstempel, synes jeg. Nogle gange skal jeg læse mange sider, før jeg begynder at forstå meningen med en bog, men Sally Rooney er god til at skabe nogle komplekse og dybe karakterer, som bare fanger med det samme. Allerede på første side sad jeg og tænkte over, hvorfor de mon handlede, som de gjorde, og så var nysgerrigheden vakt.

Samtaler med venner minder lidt om Normale mennesker i den forstand, at de behandler nogle af de samme temaer – fx venskab, sex, løgn og loyalitet. Der er dog langt mere humor i romanen her, hvilket jeg synes fungerer super godt.

Jeg kan altså klart anbefale dig at læse den.

Den kan købes lige her >>

(eller lånes på biblioteket) 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.