Boganmeldelser

Efter branden af Rosamund Lupton

17. maj 2021

Efter branden af Rosamund Lupton | Boganmeldelse

Her i ferien legede drengene i soveværelset, hvor Den stjålne vej af Anne-Cathrine Riebnitzsky lå og ventede på natbordet. De legede så fint (med døren lukket og det hele), at jeg ikke nænnede at forstyrre dem, men samtidig ville jeg umådelig gerne udnytte den stille stund til lidt boghygge.

Jeg surfede lidt rundt på bogreolen og faldt over Efter branden af Rosamund Lupton, som jeg helt ærligt ikke aner, hvor eller hvornår jeg har købt (tak guldfiskehjerne).

Det er nok et loppefund eller noget fra et antikvariat jf. prismærket på forsiden, men uanset hvad, så må jeg sige, at de 20 kroner, som jeg tilsyneladende har betalt for den, har vist sig at være vældig godt givet ud.

Sort røg på en skyfri sommerdag

Efter branden handler om kvinden Grace, som er lykkeligt gift og mor til to. Hendes harmoniske liv skifter brat retning, da børnenes skole pludselig står i brand, og Grace opdager, at hendes teenagedatter Jenny er fanget i flammerne.

Grace løber ind i heden og leder desperat efter sin datter. Hun er besat af tanken om at redde hende og den tanke bliver også altoverskyggende efter branden.

For hvordan opstod branden egentlig? Var nogen ude på at skade Jenny helt bevidst?

Jeg var ikke helt med på selve præmissen for bogen i starten, men jeg er virkelig glad for, at jeg overgav mig, for historien viste sig at være fantastisk spændende og gribende.

Jeg elsker fortællinger om grænseløs moderkærlighed, og ligesom i Jordens salt af Jeanine Cummins (som jeg også var voldsomt begejstret for) blev jeg meget rørt over bogen her.

Efter branden var åbenbart noget af en bestseller i hjemlandet England, da den udkom tilbage i 2011, og jeg forstår hvorfor. Det er den perfekte blanding af krimi, kærlighed og tåreperser. Læs den, hvis du er klar på en rørende og dramatisk historie.

Tror desværre den er udgået i fysisk format, men mon ikke den kan findes på biblioteket. Ellers ligger den også som lydbog og e-bog, kan jeg se.

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.