Forfatterliv

Hvornår er man en rigtig forfatter?

30. april 2021

Hvornår er man en rigtig forfatter?

Det er sjovt, det der med titler. Når jeg møder nye mennesker, som spørger til mit arbejde, så svarer jeg altid, at jeg er marketingkonsulent. Det er jeg også halvdelen af tiden, så det er jo helt fint, men jeg nævner aldrig, at jeg er forfatter i den anden halvdel. At jeg elsker bøger så meget, at jeg er begyndt at skrive mine egne. Og at jeg faktisk har udgivet en bog.

Det med forfattertitlen kommer som regel kun frem, hvis familie eller venner skyder det ind fra højre. Så fortæller jeg til gengæld også gerne mere, hvis folk er interesserede, og det er de som regel.  

Det er ikke, fordi jeg er flov over at være forfatter, for jeg synes det er en vældig fin titel. Jeg synes bare, det virker lidt voldsomt at kalde mig selv forfatter, når jeg kun har skrevet en enkelt bog. Og endda en kort en af slagsen.

Er det virkelig nok til at være en rigtig forfatter?


Måske handler det også om, at jeg ikke har udgivet via et traditionelt forlag. Min debutroman fik mange fine anmeldelser, men alle kan jo i princippet udgive en bog, uanset hvor dårligt de skriver. Og jeg er da også stødt på en bog eller to i selvudgiververdenen, som jeg godt kunne ha’ været foruden. 

Hvem ved hvor mange, der tænker det samme om min?

Men afhænger forfattertitlen af bogens kvalitet? Det synes jeg faktisk ikke. Man kan jo også sagtens bage halvdårligt brød og stadig have sin bagertitel i god behold.

Jeg tror, jeg vil øve mig lidt mere på at præsentere mig selv som forfatter. For jeg har jo skrevet en bog, og hvis ikke det er at være en forfatter, hvad er så?

Og tænk hvis jeg en dag bliver en vaskeægte fuldtidsforfatter. Så går det jo ikke, at jeg stadig præsenterer mig selv som marketingkonsulent ;-)

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.