Boganmeldelser

Den hemmelige arv af Natasha Lester

2. august 2021

Den hemmelige arv af Natasha LesterWow altså, den her var god! Jeg havde den med i sommerhus i løbet af ferien og slugte den på få dage. Det var lige der hvor hedebølgen toppede, og nu er bogen her således knyttet til dejlige minder om sol, sommer og strand - yay!

Jeg har tidligere læst Den franske fotograf af Natasha Lester, og den var jeg vældig begejstret for, men i min optik er Den hemmelige arv faktisk endnu bedre.

Den bygger nærmest 1:1 på samme skelet som den foregående roman, hvilket jeg først fandt lidt underligt, men jeg endte med at konkludere, at det var ligegyldigt. Når skelettet fungerer, er det vel fint at genbruge, og bogen her fungerer max.

Den handler om Anden Verdenskrig, hvilket jeg altid finder interessant. Og ligesom i Den franske fotograf har Natasha Lester her formået at finde en ny og spændende vinkel på verdenshistorien; nemlig den om de britiske kvindelige piloter og spioner under krigen, der ikke bare udsatte sig selv for fare hver eneste dag, men også måtte kæmpe for deres ret i en mandsdomineret verden.

Her i Den hemmelige arv følger vi piloten Skye Penrose, der ender i den britiske krigstjeneste, hvor hun bliver konfronteret med sin uforsonlige søster Liberty, sin barndomsven Nicholas Crawford og hans forlovede, den mystiske Margaux Jourdan med franske aner. 

Vi møder også den ikoniske modedesigner Christian Dior, der i 1947 lancerer sin verdenskendte kollektion New Look, og så kommer vi omkring nutiden, hvor den australske modekonservator Kat Jourdan falder over en stor samling Dior-kjoler, som hendes mormor tilsyneladende ejer.

Som læser krydser du tiden fra 1939 til 2012 og får langsomt opklaret mysteriet om de mange hemmeligheder i Kats familie.

Krig, kærlighed og kvinderettigheder

Bogen her emmer af temaer, som jeg finder vildt interessante – Anden Verdenskrig, modstandsbevægelsen, spionage, familiehemmeligheder og mode. Den er spækket med perfekte cliffhangere, og så har den et virkelig interessant persongalleri, hvor især Skye og Margaux fangede mig.

Natasha Lesters beskrivelser af Anden Verdenskrig er virkelig fine. Hun formår at formidle krigens grusomheder på en både realistisk og rørende måde, synes jeg. Lidt mere velskrevet end fx Martha Kelly i Blomstrende syrener, hvilket ellers også er en spændende roman med fokus på krigen.

Tilbage til Den hemmelige arv, så får den en kæmpe anbefaling herfra. De knap 500 sider fløj bare afsted, og jeg var helt trist, da bogen var slut.

Eneste lillebitte minus er karakteren Liberty, som jeg synes mangler lidt troværdighed og kompleksitet. Resten er topdollar.

Og efterskriftet er mindst lige så interessant som selve bogen. Imponerende research der ligger bag, og altid spændende at læse præcis hvilke elementer der er taget fra virkelighedens verden og hvilke der er fiktion. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.