Boganmeldelser

Den franske fotograf af Natasha Lester

19. april 2021

Den franske fotograf af Natasha Lester

Jeg faldt over bogen her i Føtex for et stykke tid siden og kom den straks i kurven. Jeg har aldrig læst noget af Natasha Lester, men hendes nyeste bog Den hemmelige arv står på min læseliste. Den har jeg hverken fået købt eller læst endnu, men nu stod denne her og fristede med sit fine cover, og dermed blev Den franske fotograf min første oplevelse med forfatteren Natasha Lester.

Bogen her handler om den smukke og charmerende fotomodel Jessica May, hvis karriere får en brat afslutning i 1942. Hun må stoppe arbejdet som model og vælger i stedet at forfølge en drøm om at blive krigskorrespondent i Europa. Her kæmper hun for at opnå samme rettigheder som de mandlige journalister og oplever samtidig frontens grusomme beretninger på nært hold.

Samtidig følger vi den australske museumsarbejder D’Arcy Hallworth, som i 2004 rejser til Frankrig for at gennemgå en berømt samling fotografier, der skal udstilles i Australien. Rejsen viser sig at få store konsekvenser for den unge kvinde, for det franske slot har langt mere at byde på end forventet. 

En vigtig historie

Jeg var dybt fascineret af historien om Jess og hendes oplevelser som kvindelig krigskorrespondent under Anden Verdenskrig. Jeg sad flere gange med store øjne, der poppede af forargelse – ikke mindst, da jeg læste efterskriftet og fandt ud af, hvor mange af historierne der udspringer af faktiske begivenheder.

Forfatteren har tydeligvis gjort et godt forarbejde, og det har jeg kæmpe respekt for. Jeg elsker historiske romaner, der giver mig et nyt perspektiv på verdenshistorien, og det gjorde denne.

Jeg har aldrig før tænkt over diskrimination mod kvindelige krigskorrespondenter i 1940’erne. Ligestillingskampen overordnet set er selvfølgelig velkendt, men jeg fandt vinklen her både anderledes og interessant.

Alt i alt synes jeg, at bogen er både spændende og velfortalt. Jeg slugte den på få dage og nød særligt den del af historien, hvor man følger Jess.

Eneste kritikpunkt er, at sidste halvdel blev lige rosenrød nok til min smag. Jeg blev irriteret over både Jessicas og D’Arcys kærlighedsliv, som jeg synes mangler tyngde.

Men altså. Er du til historiske kærlighedsromaner, hvor siderne vender sig selv, så er den her et godt bud.

Den kan blandt andet købes her >>

Har du mon læst Den hemmelige arv? Kan den anbefales?

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.