Boganmeldelser

Bag facaden af Alafair Burke

25. februar 2021

Bag facaden af Alafair Burke

Efter at have læst Pigen under jorden af Elly Griffiths fik jeg lyst til lidt mere læsning i den kriminelle retning, og så faldt jeg over bogen her, som har fået fine anmeldelser.

Bag facaden handler om kvinden Angela, der er gift med den anerkendte økonom Jason Powell. Han har en bestsellerbog på hylden og en drøm om at forbedre verden med progressive tanker om CSR og bæredygtighed. Hun har hverken arbejde eller bestsellerbog. Til gengæld har hun en dreng, som ikke er Jasons biologiske søn, og et skab så fyldt med hemmeligheder, at der ikke kan klemmes flere ind. Men måske er hun ikke den eneste med hemmeligheder?

En dag bliver Jason anklaget for seksuel krænkelse af praktikanten Rachel, og her starter den lavine af hændelser, som kommer til at forandre ikke bare Jasons, men også Angelas liv for evigt. Snart dukker der nemlig endnu en anklage op, og Angela begynder at tvivle på sin mand. Taler han sandt, når han siger, at han ikke har gjort noget? Hvor godt kender hun ham egentlig?

Samtidig bliver der løbende åbnet mere og mere op for Angelas barske fortid, som har sat dybe spor på hendes sjæl. Vil Angelas fortid tage magten over hende? Hvilke beviser har politiet egentlig mod Jason, og kommer hans pitbull af en advokat til at udnytte Angela i kampen for at få sin klient bevist uskyldig?

Historien rejser hele tiden nye spørgsmål, og spændingsniveauet er solidt fra start til slut. Og når det kommer til slutningen, så tager den altså en fuldstændig uventet drejning, som sætter hele forhistorien i perspektiv.

Alligevel var jeg ikke 100 procent begejstret. Bogen er velskrevet og spændende, men den fangede mig ikke helt på samme måde som Pigen under jorden. Der er mange fine skift, hvor vi hører historien fra henholdsvis Angelas og politiets side, og de fik mig til at vente spændt på næste skridt. Men jeg sad altså ikke helt ude på kanten af stolen, og derfor blev jeg efterladt med en lidt flad fornemmelse.

Historien blev også lidt for meget til sidst, synes jeg. Lidt for overdrevet og måske lidt utroværdig i mine øjne. Men alt er jo subjektivt, og den har som sagt fået mange fine anmeldelser. Er du til domestic noir og psykologiske thrillers i det hele taget, så synes jeg bestemt, du skal give den et skud.

Jeg snuppede den på lydbog, hvor Karen Abrahamsen gør det glimrende som oplæser, men er du mere til den fysiske version, så kan den købes her >>

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.