Forfatterliv

Hej Arne, hvor blev du af?

23. februar 2021

Manden der glemte sig selv af K.B. AssenholmJa, her taler jeg altså om hovedpersonen i min debutroman, hvis du skulle være i tvivl. Den kan du læse mere om her, hvis du vil.

Men nu tilbage til Arne, som ikke er blevet væk, men dog omhyggeligt lagt til side for en stund. Jeg udgav Manden der glemte sig selv i efteråret 2019, og dengang annoncerede jeg smart i en fart-agtigt, at der ville komme en efterfølger i 2020.

Det kom ikke til at ske desværre. Eller jo, der kommer en efterfølger på et tidspunkt, men det blev altså ikke i 2020.  

Egentlig er jeg ret trist over det, for jeg elsker virkelig at skrive, og her på det sidste har jeg taget mig selv i at savne Arne ganske forfærdeligt. Han er min allerførste fiktive hovedperson, og selvom han er temmelig irriterende, så er han også en skøn person, som virkelig vil andre det bedste. Og hans liv mangler en afslutning.

Den glæder jeg mig vildt meget til at skrive, og jeg er allerede godt i gang. Hele plottet er skitseret, og jeg har skrevet knap halvdelen af selve historien. Men jeg må bare sande, at der simpelthen ikke er timer nok i døgnet til alle mine planer og ønsker, og derfor røg Arne lidt ned på prioriteringslisten.

Som mange andre forfattere har jeg et arbejde ved siden af, og selvom jeg har verdens bedste og mest fleksible chef (aka mig selv), så skal der jo brød på bordet. Jeg har nogle skønne kunder og en masse fede opgaver, så jeg klager ikke. Jeg skal bare øve mig på at prioritere mit skriveri, for jeg kan mærke, at det giver mig noget. 

Som jeg også skrev lidt om i indlægget her, så har jeg en livlig fantasi. Mine tanker vandrer gladeligt rundt både nat og dag. De fylder mig med en uendelig inspiration, som hvirvler rundt og rundt, indtil jeg tager fat i den. Kreativiteten må ud, og det kommer den også snart. Forhåbentlig.

Nu forsøger jeg mig med en ny model, hvor jeg simpelthen booker skrivetid i min egen kalender. Så er der ingen kunder, der forventer noget af mig, ingen deadlines og ingen regnskaber, der skal fikses. Bare mig og min computer. Og Arne selvfølgelig.

Skriver du selv på deltid, så meld endelig ind med gode råd til en effektiv skriveproces. Alle tips modtages med kyshånd.

P.S. Hvis du ikke har prøvet min skøre hvad-vil-du-helst quiz endnu, så tjek den ud her. Den handler om Arne, men også om dig…

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.