Boganmeldelser

Svømmeprøven af Emma Hamberg

5. august 2021

Svømmeprøven af Emma HambergJeg faldt over bogen her i sommerferien, og den lød tilpas ferieagtig til at vække min nysgerrighed.

I Svømmeprøven møder vi kunstneren Maja, der bor sammen med sin ældre mand Pelle på et fortryllende skønt sommerslot, der ligger på en øde ø midt i Vänern. Pelle er også kunstner, men modsat Maja har han for længst fået sit internationale gennembrud.

Han arbejder på en stor skulptur, som skal sendes til München, og mens han knokler i sit atelier, bliver Maja mere og mere ensom og ulykkelig. Hun kan ikke rigtig mærke kunsten, hun kan ikke mærke sin mand, hun har ingen energi, og hun føler sig ikke godt tilpas på det idylliske palads, hun bor i.

En dag beslutter Maja sig for at prøve noget helt andet. Hun vil oprette en eksklusiv svømmeskole for voksne, som skal bo på slottet, mens de lærer at svømme i Maja og Pelles flotte mosaikbelagte pool.

Svømmeskolen får tre deltagere: Den snobbede kulturjournalist Karin, den jordnære gartner Jens og den veltrænede teenager Alex.

Både Karin, Jens og Alex er ensomme væsener. De har alle dybe hemmeligheder – nogle mere tragiske end andre – og ligesom Maja udvikler de sig alle på overraskende vis i løbet af den tre uger lange svømmeskole.

Fantastisk feel-good stemning

Bogen er mest af alt hyggelig, synes jeg. Det er ikke en dybt rørende eller nervepirrende bog, men mere sådan en feel-good roman, der har tilpas meget drama til at fastholde læserens interesse hele vejen igennem. Perfekt til en dag på stranden, hvor solen bager, og ungerne leger i vandkanten.

Er du naturelsker som jeg, så vil du nyde de mange skønne beskrivelser af den svenske klippeø Hjortholmen, hvor slottet ligger. Jeg fik helt lyst til at tage et smut til Sverige og gå rundt mellem dådyr, roser og gamle træer med udsigt over den smukke sø Vänern.

Eller... Jeg fik virkelig meget lyst faktisk – endte med at læse en artikel med tips til en cykeltur rundt om søen…

Nå, men bogen her kan i hvert fald anbefales som en letlæst, varm og dejligt uforpligtende fortælling. Sproget er fint, dialogerne velskrevne og der er også et par fine moraler om sårbarhed, mod, venskab og kærlighed.

Har du mon læst nogen af Emma Hambergs andre bøger? Giv endelig lyd, hvis de kan anbefales. Jeg har set flere fine anmeldelser af hendes Rosengädda-trilogi, men jeg synes ikke rigtigt, at coveret taler til mig… Kender du det?

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.