Boganmeldelser

Alt det jeg aldrig fortalte dig af Celeste Ng

6. juli 2021

Alt det jeg aldrig fortalte dig af Celeste Ng

Jeg falder over alt muligt, når jeg surfer rundt efter en god omgang lyttelæsning, og denne gang blev det altså romanen her, som fik mange fine anmeldelser, da den udkom sidste år.

Alt det jeg aldrig fortalte dig foregår i 1970’erne og handler om ægteparret James og Marilyn Lee, som tilsammen har tre børn. Begge forældre er dog primært optagede af den ældste datter Lydia, der betragtes som familiens store stjerne.

Både James og Marilyn lever deres liv gennem Lydia og ønsker, at hun skal få alt det, som de selv har måttet undvære. For Marilyn handler det om kvinders ret til en høj uddannelse og et godt job, mens det for James handler om at blive socialt accepteret. De har begge meget i bagagen og præges af tidens syn på kønsroller, karriere og etnicitet.

De mange håb for Lydias fremtid får en brat ende, da hun findes død i den nærliggende sø. Og tragedien gør ikke familiens sammenhold stærkere – tværtimod.

Høje forventninger

Jeg havde virkelig høje forventninger til bogen her og havde faktisk også regnet med, at den var en tudebog, som ville sætte alle mine følelser i kog. Det var den ikke (i hvert fald ikke for mig), og måske derfor blev jeg lidt skuffet. Jeg var godt underholdt hele vejen igennem, men decideret rørt blev jeg ikke.

Det skal nu ikke afholde mig fra at rose den, for jeg synes det er en super velskrevet og medrivende historie. Den kommer omkring mange interessante temaer som racisme, forventningspres, sorg, venskab og ensomhed.

Celeste Ng får virkelig sat familiedynamikkerne på spidsen og giver en interessant vinkel på både søskenderelationer og forholdet mellem forældre og deres børn. Og så formår hun at lade alle karakterer udvikle sig på troværdig og fængende vis gennem hele bogen.

I mine øjne er bogen er virkelig god, men ikke fantastisk.

Hvad synes du? (hvis du har læst den altså)

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.