Boganmeldelser

Omrids af Rachel Cusk

21. maj 2021

Omrids af Rachel Cusk

Jeg er ret fascineret af bogen her, men også en smule skuffet. Jeg har hørt rigtig meget godt om den, og derfor havde jeg også skruet mine forventninger i vejret, men de blev altså ikke helt indfriet.

Måske er jeg bare ikke den rigtige læser af netop denne bog. Det går lidt for langsomt til min smag, og jeg overvejede flere gange, om jeg bare skulle droppe den. Alligevel blev jeg hængende til sidste side. Jeg var både fascineret af skrivestilen, som er næsten overvældende poetisk, og af hovedpersonen Faye, som man lærer overraskende lidt om på en ret interessant måde.

Historien begynder i den flyvemaskine, hvor forfatteren Faye befinder sig. Hun er på vej til Athen for at undervise på et skrivekursus, og undervejs fører hun en lang samtale med sin sidemand. Eller en monolog er det nærmere. Faye selv siger ikke ret meget, men til gengæld hører vi en hel masse om sidemandens forliste forhold og dertilhørende analyser af, hvorfor det gik galt.

Og sådan fortsætter det faktisk gennem hele bogen. Faye møder forskellige mennesker, som alle åbner op og deler detaljerede historier fra deres privatliv. Historier, der vidner om sorg, længsler og drømme. Historier, der på en eller anden måde skaber mening i Fayes halvtomme eksistens.

Det eneste vi ved om bogens hovedperson er, at hun er en fraskilt kvinde med halvstore børn. Hendes økonomi er ikke helt på toppen, og måske derfor har hun takket ja til at undervise på skrivekurset i Athen. Hun er ikke bange for at springe ud på dybt vand (og sige ja til en bådtur med en mand, hun knap nok kender). Hun er heller ikke bange for at stille personlige og nærgående spørgsmål, og så er hun god til at lytte.

De mange uvisheder om Fayes person fangede mig. Jeg føler mig draget af tågen omkring hendes liv, og jeg vil gerne finde ud af, hvem hun selv er inderst inde, og hvorfor hun handler som hun gør.

Samtidig fandt jeg altså nogle af hendes samtaler lidt tunge. Der mangler noget spænding, synes jeg.

Har du læst bogen her? Og de to næste i serien? Så er jeg spændt på at høre, hvad du synes.

Jeg er i tvivl, om jeg skal fortsætte. At dømme ud fra omslaget, så ja (jeg er fuldstændig betaget af de simple, men utroligt smukke fotografier), men jeg frygter lidt at falde i søvn og give op halvvejs i historien.

Det er en af de bøger, som jeg føler, jeg bør læse, men som jeg ikke rigtig orker. Kender du det? :-)

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.