Boganmeldelser

Ind i en stjerne af Puk Qvortrup

27. april 2021

Ind i en stjerne af Puk Qvortrup

Bogen her har stået på min læseliste lige siden den udkom i 2019, men jeg har ikke haft lyst til at læse den før nu. Den handler nemlig om Puk og Lasse, som jeg gik i gymnasiet med, og den er så tragisk, at jeg næsten ikke har kunnet bære det.

Men nu har jeg altså fået den læst – eller hørt teknisk set – og jeg er meget glad for, at jeg fik det gjort.

Ind i en stjerne er en enkel og rå fortælling om en sorg så dyb, at den gennemsyrer hver en celle i kroppen. Det er en historie om at bære det ubærlige for derefter at vende tilbage til livet igen.

Puk og Lasse er gift og bor i en lille lejlighed sammen med deres søn Elmer. Inde i Puks mave ligger en halvstor baby og venter på snart at komme ud. Ude på gaden løber Lasse. Han er i fuld gang med at gennemføre et halvmaraton, men pludselig stopper hans hjerte med at slå. Og pludselig er Puk alene med sin 2-årige søn og sit ufødte barn.

Historien i sig selv er så tragisk, at det næsten ikke kan beskrives, men det er lige præcis det, Puk gør. Hun formår at beskrive sin sorg så malerisk, at jeg næsten er der sammen med hende. Hun sætter ord på alt det svære, det usagte og det ubærlige, og det er det, der gør Ind i en stjerne så fin.

”Vi ligger tre i en seng. En er endnu ikke født, en er død, men jeg er levende.”

Phew altså, det er hjerteskærende. Har du endnu ikke fået læst Puks debutroman, så kan jeg varmt anbefale dig at gøre det. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.