Boganmeldelser

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens

6. april 2021

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens

Denne bog har længe ligget i min vindueskarm og lokket med sit fine omslag. Jeg har glædet mig rigtig meget til at læse den, men jeg skulle lige finde dagsformen. Nogle gange vil jeg gerne bare pløje lidt nem underholdning igennem, og andre gange er jeg klar på noget lidt mere rørende.

Og rørende, det er bogen her altså i den grad. Det er en utrolig fin og velskrevet historie om marskpigen Kya, som vokser op i en faldefærdig hytte midt ude i North Carolinas sumpfyldte kyst. En efter en forlader familiens medlemmer hytten, og til sidst står den lille Kya alene tilbage med sin fordrukne far.

En dag forsvinder Kyas far også, og hun er nu uigenkaldeligt alene. Det bedre borgerskab i 1950’ernes USA har ikke meget tilovers for en fattig pige fra sumpen, og Kya lærer hurtigt, at livet er nemmere, hvis hun holder sig helt for sig selv. Hun vover sig i skole en enkelt dag, men får hurtigt kolde fødder, og derefter har hun kun marskens vilde natur som selskab.

Hendes viden om sumpens dyr og planter vokser som årene går, og giver mening til hendes ensomme liv i den barske sump. Men Kya længes efter mere. Hun længes efter stærke relationer, venskab og kærlighed.

Da hun en dag møder drengen Tate, starter kimen til et venskab. Tate møder Kya, som hun er. Han lærer hende at læse, låner hende sine biologibøger fra skolen og giver hende den varme, som hun længes så forfærdeligt efter. Men selvom tingene tegner lyst, så er Kyas prøvelser langt fra forbi. En dag bliver den lokale skørtejæger, Chase Andrews, nemlig fundet død, og fordi Kya er blevet set med ham, bliver hun straks mistænkt for at være involveret. Hun er indbegrebet af mystik, vildskab og forførende skønhed. Måske også mord?

Stor natur og stor kærlighed

Jeg blev fuldstændig opslugt af bogen her. Kyas kamp mod ensomheden, hendes stærke vilje til at overleve og hendes få, skrøbelige relationer bliver virkelig fint beskrevet. Hun går gennem ubærlig smerte, og alligevel fortsætter hun ufortrødent med at leve sit liv. Hun vil leve.

Hendes dybe bånd til naturen er forunderligt fascinerende. Delia Owens tegner et fantastisk billede af en storslået, barsk natur, og det bliver aldrig kedeligt – i stedet fungerer naturen som en levende og farverig kulisse til den lille piges vej mod voksenlivet.

Hvor flodkrebsene synger er en vidunderlig fortælling om ensomhed, mod, nysgerrighed og dybe længsler. Jeg kan stærkt anbefale dig at læse den, hvis du ikke allerede har gjort det.

Den kan købes lige her >>

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.