Boganmeldelser

Huset på klippen af Elly Griffiths

28. april 2021

Huset på klippen af Elly Griffiths

Huset på klippen er den tredje bog i krimiserien om arkæologen Ruth og hendes dramatiske liv. Den præsenteres på bagsiden som en selvstændig, afsluttet historie, men jeg vil altså klart anbefale dig at starte fra begyndelsen for at få den fulde oplevelse.

Du kan læse mere om seriens første bøger her:

1) Pigen under jorden >>

2) Løgnens hus >> 

Huset på klippen er Ruth knap nok vendt tilbage fra sin barsel, før hun drages ind i endnu en mystisk mordsag. Denne gang tilkaldes hun, fordi et hold arkæologer har fundet en stor samling knogler i en sandet klippegrund tæt ved havet. De mange knogler stammer ikke bare fra én person, men en hel gruppe personer, og spørgsmålet er, hvor længe de har ligget der.

De tekniske undersøgelser peger på, at knoglerne har været begravet siden Anden Verdenskrig, men selvom det er mange år siden, så er mysteriet langt fra slut. Faktisk er det kun lige begyndt.

Snart skyller et lig nemlig op på stranden – et lig med direkte forbindelse til de knogler, der blev gravet op i samme område.

Ruth og vicekriminalkommissær Harry Nelson mødes endnu en gang i en højspændt jagt på en bestialsk morder, der forsøger at skjule fortidens rædsler, og mens sagen udvikler sig til en sprængfarlig cocktail af bedrag og hævntørst, bliver også forholdet mellem de to sat på spidsen.

Cliffhanger-krimi med fuld fart

Jeg er nøjagtig lige så vild med bogen her, som jeg var med de to første. Ruth Galloway er en fantastisk skøn og anderledes hovedperson. Hun er helt sin egen, og selvom vi langtfra er ens, så nyder jeg virkelig at følge med i hendes hverdag.

Der er fuld fart over feltet med gode cliffhangers og diskrete hints, og særligt til sidst spidser det hele selvfølgelig til. Præcis som det bør i en god krimi.

Jeg fik næsten lyst til at læse bogen igen med det samme, bare for at se om der var nogle hints, jeg havde misset. Men nu sluttede historie også med en god teaser for den næste bog, og den bliver jeg selvfølgelig nødt til at finde svaret på, så derfor hopper jeg direkte videre til Døden på museet. Har den liggende på natbordet og glæder mig usigeligt til at komme i gang.

Er du til Elly Griffiths? Og har du læst alle Ruth Galloway bøgerne?

(jeg er bagud – I know)

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.