Boganmeldelser

Hittebarnets historie af Pam Jenoff

18. november 2021

Hittebarnets historie af Pam JenoffJeg elsker historiske romaner, og derfor røg Hittebarnets historie straks på læselisten, da jeg fik den anbefalet.

Bogen handler om den 16-årige Noa, der i 1944 hutler sig gennem tilværelsen som rengøringshjælp på en sydtysk banegård. En aften hører hun barnegråd og lister sig frem på den tomme perron for at finde lydens kilde. Hun opdager en hel godsvogn fyldt med knapt levende spædbørn og rækker instinktivt ud efter det grædende barn.

Før hun når at tænke over konsekvenserne, er hun stukket af med en baby, men situationens alvor går hurtigt op for hende, da hun mærker kræfterne svinde i den kolde vinternat.

Heldigvis bliver både Noa og barnet reddet af et omrejsende cirkus, men de får kun lov til at blive på én betingelse: Noa skal lære at flyve trapez og dermed udfylde den ledige plads i truppen.

Livet som flygtning er utrygt og farligt, men Noa opdager snart, at hun ikke er den eneste artist med hemmeligheder...

Store følelser – små ord

Mine forventninger til Hittebarnets historie var helt i top, men de blev langt fra indfriet, desværre. Selve plottet, temaet og tiden omkring Anden Verdenskrig er super spændende, men jeg synes eksekveringen halter.

Jeg savner at komme et lag dybere ned i karaktererne. Der hvor jeg virkelig kan mærke angsten, kærligheden, håbet og alle de andre store følelser, som bogen kommer omkring. Scenen med spædbarnet i starten var rørende, og jeg var så klar på en tur gennem hele følelsesregistret, når jeg skulle følge de mange prøvelser, Noa utvivlsomt ville støde på, men de følelser opstod aldrig rigtigt.

Bogens store kærlighedshistorie fandt jeg både overfladisk og utroværdig. Jeg synes heller ikke, at venskabet mellem Noa og cirkusartisten Astrid bliver rigtig rørende, og Noas stærke følelser for det lille hittebarn har jeg også svært ved at følge.

Måske skulle bogen have været 100 sider længere. Der mangler ikke drama, men derimod mere karakterudvikling, miljøbeskrivelse og baggrundshistorie.

Når det er sagt, så kan det sagtens være, at den er noget for dig. Den har trods alt ligget på New York Times’ bestsellerliste i flere uger, og den har også fået flere rosende anmeldelser herhjemme.

Men efter min mening er der andre historiske romaner med fokus på Anden Verdenskrig, der er langt mere vellykkede, fx Den hemmelige arv af Natasha Lester

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.