Børnebøger

Sigurd fortæller om de græske guder af Sigurd Barrett

14. april 2021

Sigurd fortæller om de græske guder af Sigurd Barrett

Vi læste Sigurd Barretts bog om de nordiske guder med stor fornøjelse, og derfor har vi nu kastet os over en lignende bog; nemlig den om de græske guder.

Bogen starter med den skabelsesberetning, der følger med den græske mytologi, og allerede der fik vi anledning til en god snak. Den græske historie er jo anderledes end den kristne og den nordiske version, og hvilken er så egentlig den rigtige? Og hvad siger videnskaben?

Så langt, så godt.

Derefter følger den ene skønne beretning efter den anden om Zeus, Athene og alle de andre guder fra Olympen. Der er fuld smæk på underholdningen med flotte, farverige illustrationer og historier, der bugner af monstre og magi.

Vores drenge var især begejstrede for historien om Kong Midas, der tryller alt om til guld, og den om Theseus og uhyret i labyrinten, men de var også vældig fascinerede af den onde Hades og hans luskede planer.  

Som oplæser fandt jeg også bogen vældig underholdende. Jeg fik frisket alle historierne op og nød især klassikerne om Narcissus, krigen i Troja og Odysseus’ eventyr.

Bogen her kan altså varmt anbefales til både store og små. Den er sjov, spændende og velfortalt, og så giver den anledning til mange fine snakke om religion, myter og videnskab. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Morten

21-04-2021 kl. 15:21

Når man så har hørt eller læst den for sit barn, kan man som voksen med fordel snuppe Stephen Fry's "Mythos" der måske er af endnu bedre kaliber.

Svar
K.B. Assenholm

21-04-2021 kl. 20:17

Det lyder som et glimrende forslag - jeg elsker Stephen Fry.

Svar
K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.