Børnebøger

Sigurd fortæller om de nordiske guder af Sigurd Barrett

18. marts 2021

Sigurd fortæller om de nordiske guder af Sigurd Barrett

Jeg har hørt meget godt om serien Sigurd fortæller, og derfor var jeg spændt på at læse bogen her, som altså handler om de nordiske guder. Netop de nordiske guder er særligt interessante herhjemme, fordi drengenes børnehave hedder Bifrost. Deres stuer hedder Midgård og Udgård, så de navne var velkendte, men de har aldrig fået hele historien om den nordiske mytologi.

Det har de så nu. Sigurd Barretts bog kommer nemlig hele vejen rundt fra verdens begyndelse til Ragnarok, og den fortæller alle de kendte historier om Fenrisulven, Thor, Odin og den luskede Loke.

Jeg kan huske en del af fortællingerne fra min barndom, hvor jeg læste tegneserien Valhalla af Henning Kure og Peter Madsen med stor fornøjelse. Men der var nu også en masse ting, jeg havde glemt, og derfor var det super hyggeligt at høre historierne igen i nyt format.

Den ultimative dom

En ting er, hvad jeg synes, men den ultimative dom må jo komme fra børnene, og her må jeg sige, at bogen får ubetinget ros, i hvert fald fra vores ældste, som lige er fyldt seks. Han var fanget hele vejen og kunne næsten ikke vente på at høre det sidste kapitel om Ragnarok.

Vores yngste dreng på tre stod lidt af ind i mellem, så anbefalingen om en aldersgruppe fra to år holder ikke helt herhjemme.

Men vi fik mange gode snakke i familien om guder, religion og historie, og det er noget af det, jeg elsker allermest ved god litteratur; at det sætter tankerne i gang og giver anledning til refleksion.

Det er også dejligt med lidt ligegyldig underholdning ind i mellem, men det er da smukt, når underholdning og refleksion går hånd i hånd.

Alt i alt synes jeg, at Sigurd fortæller om de nordiske guder er en super fin bog. Den er fyldt med sjove historier og farverige illustrationer, og byder på mange timers underholdning for hele familien.

Den kan købes her >>

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

VenterPaaVin.dk

20-03-2021 kl. 07:37

Den har jeg faktisk overvejet at læse - også selvom jeg ingen børn har ??. Har bare en svaghed for børnelitteratur, og har ikke læst om emnet i maaange år.

Svar
K.B. Assenholm

20-03-2021 kl. 08:22

Go for it! Den er virkelig hyggelig, også for voksne ;-)

Svar
K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.