Boganmeldelser

Hostesaft for sjælen af Mette Lisby og Maise Njor

11. november 2021

Hostesaft for sjælen af Mette Lisby og Maise Njor

Maise Njor har skrevet en del bøger efterhånden, men jeg har ikke læst andet end Michael Laudrups tænder, som hun udgav sammen med Camilla Stockmann tilbage i 2008. Den husker jeg til gengæld som virkelig underholdende, og derfor blev jeg glad, da jeg stødte på endnu en korrespondance – denne gang mellem Mette Lisby og Maise Njor.

Mette og Maise er gamle kolleger. Det er 22 år siden, og der er sket meget i årene, der gik. Eller måske ikke. For måske er livet faktisk bare én stor gentagelse af tidligere handlemønstre?

Det og meget andet filosoferer de to kvinder over, mens Mette sidder i Los Angeles og Maise i København.

Mette har boet 16 år i USA, men overvejer at flytte retur til Danmark. Maise er uden fast job, på nippet til at flytte i en ny lejlighed og fyldt med sorg over hendes nyligt afdøde mor.

På tværs af kloden skriver de to kvinder om alt fra sorg og skilsmisse til karriere og politik. De kommer med gode råd til læseren, hinanden og sig selv, og opklarer langsomt, hvad de egentlig har lært om livet.

Bog møder podcast

Jeg elsker lydbøger, men jeg holder også meget af en god podcast ind i mellem. Jeg er især glad for Hva’ så af Christian Fuhlendorff, som jeg synes giver et fint indblik i helt almindelige samtaler mellem folk.

Hostesaft for sjælen gav mig lidt samme fornemmelse. Det er en uformel og hyggelig e-mailkorrespondance mellem to interessante kvinder, der funderer over livet.

Jeg har ikke det store tilfælles med hverken Mette Lisby eller Maise Njor og sad derfor ikke tilbage med en følelse af genkendelse eller fællesskab. Til gengæld var jeg vældig fint underholdt på en stille og rolig, uforpligtende måde.

Er du til hyggesnak, refleksion og lommefilosofi – eller trænger du måske bare til at læse en anden genre – så er bogen her et godt bud. Du skal ikke forvente samme sprælske humor som i Michael Laudrups tænder, men nærmere en ærlig og til tider melankolsk snak om livet. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.