Børnebøger

Gør det selv videnskab af Marnie Willow

29. april 2021

Gør det selv videnskab af Marnie Willow

Det her er en virkelig fin bog, som gør læring til leg for både børn og voksne. Den indeholder 30 sjove eksperimenter, som alle kan laves derhjemme uden de helt store indkøb.

Bogen handler om naturvidenskab og kommer omkring klassiske eksperimenter inden for fysik, kemi og biologi. Der er små infobokse hist og pist, men det handler egentlig mest om at prøve sig frem og se, hvad der sker.

Vi lagde ud med skumfiduskatapulten, og selvom drengene havde lidt svært ved at få den samlet på egen hånd, så hyggede vi os virkelig med det. Vi fik snakket lidt om kinetisk energi, men mest af alt skød vi bare skumfiduser over hækken og spiste resten af posen, og det var helt perfekt.

Alt bliver bare sjovere, når man leger, og jeg synes bogen her er et rigtig godt udgangspunkt for en senere interesse for naturvidenskab. Kæmpebobler, slim og sukkerkrystaller – så bliver det ikke meget bedre.

Bogen anbefales fra 6 år, og det passer nok meget godt. De mange farvestrålende illustrationer fanger også de helt små, men selve eksperimenterne kræver en ro og fordybelse, som yngre børn kan have svært ved.

Men man kan jo sagtens have små børn med på sidelinjen også. Herhjemme blev det en aktivitet for hele familien, og jeg synes det var en rigtig fin ting at samles om. Vi skal helt klart lave flere eksperimenter, og jeg tænker det passer perfekt som underholdning på en af forårets mange helligdage. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.