Børnebøger

Børnenes aktivitetsatlas af Jenny Slater

28. juni 2021

Børnenes aktivitetsatlas af Jenny SlaterJeg havde selv et børneatlas som barn, og jeg elskede at kigge i det. Derfor blev jeg også vældig glad over at se det her utroligt fine og farverige atlas, som min ældste dreng fik til sin fødselsdag for et par måneder siden.

Det er et klassisk atlas med fokus på de forskellige verdensdele og lidt info til hver, men det er også en aktivitetsbog, hvilket jeg synes fungerer rigtig fint.

Der er blandt andet klistermærker med flag fra alle lande, som skal sættes ind de rigtige steder, og så er der et pas, hvor man får ekstra fakta om de forskellige kontinenter og skal svare på spørgsmål ud fra informationen i selve atlasset.

Barnet rejser altså rundt i hele verden, hører om forskellige dyr, planter og berømte steder og bliver samtidig klogere på verdenskort og koordinater.  

Leg og læring

Bogen her er et super fint eksempel på, hvordan leg og læring kan gå hånd i hånd. Klistermærker er jo altid sjove (i hvert fald herhjemme), og det med passet fungerer også godt.

I forhold til aldersgruppen, så har bogen den klassiske advarsel til børn under 3 år om løse dele, men jeg vil nu mene, at man skal være overordentlig grådig, hvis man skal få noget som helst galt i halsen her.

Til gengæld er alle opgaverne klart rettet mod større børn. Min ældste er netop fyldt seks og skal starte i skole til sommer, og niveauet passer rigtig fint til ham. Yngre børn kan sagtens få noget ud af den også, men her vil det nok primært være de farverige illustrationer, der trækker.

Når vi nu ikke kan rejse verden rundt fysisk i øjeblikket, så må vi nøjes med at drømme, og det fik bogen her i den grad sat fut i. Vi har snakket meget om, hvor vi skal hen, når verden en gang åbner op, men vi har også snakket om geografi, klima og alt muligt andet.

Hyggeligt og lærerigt – det er da win-win. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.