Boganmeldelser

Tour de chambre af Tine Høeg

1. juni 2021

Tour de chambre af Tine Høeg

Bogen her var alle steder i 2020 og fik rigtig meget ros. Jeg købte den faktisk også selv sidste år, men har altså først fået den læst nu.

Tour de chambre handler om forfatteren Asta. Hun er i starten af 30’erne og i fuld gang med at skrive sin anden bog, som skal handle om en polsk portrætkunstner. Skriveprocessen tager dog en uventet drejning, da Asta får en invitation til en mindehøjtidelighed for vennen August.

Det er 10 år siden August døde. Dengang boede han på samme kollegie som Asta og var kæreste med hendes bedste veninde Mai. Og dengang blev der holdt en tour de chambre, som var mere løssluppen end forventet.

Asta og Mai er stadig nære veninder, men der er noget usagt imellem dem. Noget, der handler om August.

Mellem linjerne

Her i bagklogskabens lys tror jeg måske, at jeg lod mig rive med af stemningen og det fine cover, da jeg købte bogen her. For den er slet ikke min stil.

Den er som et langt digt eller måske nærmere et manus fordelt over 324 sider. Alt står mellem linjerne, lidt ligesom i en bog af Helle Helle, og på den måde kræver den ret meget af dig som læser. Sproget er helt sit eget, hvilket jeg på sin vis finder inspirerende, men samtidig anstrengende.

Der er mange fine detaljer og observationer med om venskab, kollegieliv, Tinder og kærlighed, og selve historien er også spændende, men bogen her er bare ikke det rigtige match for mig. Den hører til hos folk, der sætter pris på lyrik og den form for humor, som du finder i Stine Pilgaards Meter i sekundet, og dem er jeg altså ikke en af.

Har du mon læst den? Hvad synes du? 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.