Børnebøger

Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven af Thorbjørn Egner

8. marts 2021

Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven af Thorbjørn Egner

Jeg kan huske historien her fra min egen barndom, og derfor var jeg noget spændt på, om den stadig ville være et hit. Det var den heldigvis, og jeg bliver altid så glad, når ungerne har lyst til at læse i den. Det er simpelthen så hyggeligt at se mine drenge blive opslugt af noget, som jeg selv har nydt som barn. Kender du det?

I bogen møder vi Hakkebakkeskovens mange sjove dyr, som selvfølgelig både kan synge, spille og bage peberkager. Der er Klatremusen, som mest tænker på sig selv, Morten Skovmus, som mest tænker på andre, Bamsefar, Brumlemand, Bagermester Harepus og så selvfølgelig Mikkel Ræv.

Selvom ræven har tøj på og går på to ben, så vil den stadig gerne spise mus, og sådan bliver kimen lagt til musenes drøm om en hyggelig og fredfyldt skov, hvor alle kan færdes trygt uden risiko for at blive spist.

De allierer sig med den gode Bamsefar, men mens de lægger planer for en ny æra i skoven, bliver bjørnedrengen Brumlemand kidnappet. Nu skal det vise sig, om alle skovens dyr kan hjælpe hinanden med at befri ham.

Perfekt læsning til en hyggestund på sofaen

Til trods for både kidnapning og potentielle musemord, så forbliver bogen sød og uskyldig med en perfekt spændingskurve for de små. Den er delt op i 12 kapitler, hvoraf flere har så fin en cliffhanger, at mine unger næsten ikke kan vente med at høre mere. I starten i hvert fald – nu kan de historien udenad.

Historien er i øvrigt fint illustreret af forfatteren selv. Der er billeder på alle siderne, og på den måde fanger den også de yngre børn, selvom den er temmelig lang. Jeg kan se, at den anbefales til børn mellem 4 og 7, men her i huset var den altså et hit allerede fra 3 år, og det er klart min yngste, der er mest betaget af den.

Har du den ikke allerede på hylden i børneværelset, så kan jeg klart anbefale dig at købe den. Historien om Hakkebakkeskoven er super hyggelig for både børn og voksne, og den holder stadig.

Den kan købes lige her >>

Har du Spotify, så ligger der i øvrigt et rigtig fint album fra 1990. Her er der primært fokus på alle sangene, men der er også små fine overgange med Ove Sprogø som fortæller. Helt perfekt til en biltur med små børn på bagsædet (og perfekt til dig, der lige har brug for en intro til de gamle melodier). 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.