Boganmeldelser

Alle blomsterne i Paris af Sarah Jio

23. marts 2021

Alle blomsterne i Paris af Sarah Jio

Jeg blev færdig med bogen her sent i går aftes, og den var det første, jeg tænkte på, da jeg slog øjnene op i morges. Det er simpelthen en af de bedste bøger, jeg længe har læst!

Alle blomsterne i Paris er en dramatisk kærlighedshistorie, der følger de to kvinder Céline og Caroline, som begge bor i Paris, men på hvert sit tidspunkt.

Célines historie starter i 1943, hvor hun bor sammen med sin far og sin datter Cosi i en lille parisisk lejlighed. Faren har en blomsterbutik, hvor Céline hjælper til, men den hverdag får en brat afslutning, da det rygtes, at familien har jødiske aner.

Pludselig er familien splittet, og de trygge rammer er forsvundet. Céline og Cosi befinder sig nu i et Anne Frank-lignende mareridt, der kan få nakkehårene til at stritte på selv den mest hårdføre læser.

Samtidig følger vi Caroline, der lever over 50 år senere. Hun kommer ud for en trafikulykke og vågner op med et hukommelsestab, der efterlader hende med minimal viden om sig selv. Hvem er hun? Har hun en familie, og hvor er de i så fald? Er hun venlig eller en strid banan?

Spørgsmålene står i kø, og mens Caroline langsomt opdager mere om sig selv og sin fortid, flettes hendes historie sammen med Célines.

Verdens mindste minus

Både tilbageblikket og nutidshistorien er fantastisk velskrevne, og ligesom jeg troede, at det ikke kunne blive mere nervepirrende for den ene hovedperson, så sker der noget endnu mere dramatisk for den anden.

Der står en fin anmeldelse på coveret, som beskriver bogen som noget af en page-turner, men efter at have læst introen til lydbogen tænkte jeg, at det nok nærmere var en hyggelig kærlighedshistorie med lidt drama på sidelinjen.

Jeg blev overrasket. Det her er en fantastisk spændende bog, som holdt mig vågen til langt ud på natten. Der er nogle seriøse cliffhangere, hver gang vi skifter mellem fortid og nutid, og både Céline og Carolines historier er så hjerteskærende rørende, at jeg måtte knibe en tåre.

Jeg pløjede hele historien igennem som lydbog på tre dage og benyttede hver en chance for at tænde for den. På løbeturen blev musikken skiftet ud til fordel for bogen, og en aften sad jeg bare og gloede i min seng med historien kørende i baggrunden. Når jeg læser om aftenen, vælger jeg ellers altid en fysisk bog, og jeg plejer kun at høre lydbog, når jeg er i gang med noget andet.

Men her måtte jeg bare høre videre. Jeg levede mig virkelig ind i historien og havde næsten lyst til at råbe ”Kom nu!” for at tvinge handlingen i en positiv retning.

Som du nok kan regne ud, så vil jeg virkelig anbefale dig at læse denne.

Historien om hukommelsestab er super fascinerende, og det samme er fortællingen om de franske jøder i Paris. Sproget er let og lækkert, personerne velbeskrevne og interessante, og researchen grundig (sådan føles det i hvert fald). Alt i alt en super spændende og rørende historie.

Eneste minus er et par sammentræf, som bliver lidt for meget til min smag. Altså, når alle karakterernes veje krydses for at binde historien sammen, så tænker jeg ”Okay, det var heldigt, at hun også lige kendte ham, som kendte hende, der…”.

Men det er bare et lille bitte minus, som ikke engang er stort nok til at trække en stjerne fra (hvis jeg gav stjerner altså). Læs den :-)

Den kan købes lige her for en slik >>

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.